Veelgestelde vragen (FAQ)

Hieronder een overzicht van veel gestelde vragen. Klik op een vraag voor het antwoord. 

Toch nog een andere vraag? Mail ons via info@vondelparkwintertennis.nl.

Voor wie is Vondelpark Wintertennis?

Vondelpark Wintertennis is er voor iedereen die in het winterseizoen in de frisse buitenlucht wil tennissen. Voor beginners en gevorderen. Zelfs voor topspelers. Voor jong en oud. In het zomerseizoen lid bij een andere tennisvereniging? Maakt niet uit. Iedereen is welkom!

Wat zijn allweather tennisbanen?

Allweather tennisbanen zijn speciaal ontwikkeld om het hele jaar door bespeeld te worden. Bij regen en vorst kan er dus gewoon op worden getennist. Wij hebben vijf van deze banen. 

Kan er dan echt altijd getennist worden?

Ja, echt, bijna altijd. Alle banen zijn voorzien van verlichting. Dus ook als het ‘s-avonds donker is, kan er worden getennist. Bij opdooi mag er niet worden gespeeld. Opdooi is te herkennen aan plassen die zich vormen als het dooit na een vorstperiode. Ook gedurende en na sneeuwval moeten wij het park een periode sluiten. Vastgevroren sneeuw kan voor een langere periode van onbespeelbare banen zorgen. Onze banen beschikken niet over vloerverwarming. Tijdens een sneeuwvrije vorstperiode kan er gewoon gespeeld worden.  

Hoe spelen de banen van Vondelpark Wintertennis?

De toplaag die op de banen ligt, heet Grand Slam Clay. Deze ondergrond lijkt qua speeleigenschappen het meest op gravel. En zo ziet het er trouwens ook uit. 

Krijg ik een ledenpas als ik lid word?

Nee, wij geven geen ledenpas uit. Wie over een K.N.L.T.B. – ledenpas beschikt kan deze gebruiken om af te hangen op onze afhangcomputer in het clubhuis. Wij zorgen dat het systeem jou herkent als lid van Vondelpark Wintertennis. Hiervoor moet je wel je bondsnummer aan ons doorgeven. Dit kun je doen in het inschrijffomulier als je een lidmaatschap aanvraagt. Het maakt niet uit door welke vereniging uw K.N.L.T.B. – ledenpas is uitgegeven.
Start je met tennis en beschik je niet over een K.N.L.T.B. – ledenpas? U kunt dan een speciale pas van Vondelpark Wintertennis bij de bar lenen. Dit kunt u doen zodra het seizoen is begonnen.

Waar kan ik de jaaragenda vinden?

De jaaragenda kunt u downloaden op onze homepage.

Leuk al die activiteiten op de jaaragenda. Hoe geef ik mij op voor een toernooi of competitie?

Voor alle events op de jaaragenda word je +/- 2 weken voor aanvang van het event per mail uitgenodigd. In deze mail staat hoe je je kunt opgeven. De jaaragenda wordt elk jaar in de eerste week van oktober op de homepage gepubliceerd.

Ik ben lid geworden. Hoe kan ik een baan reserveren? Kan dat online?

Je kunt een baan afhangen (reserveren) op onze afhangcomputer in het clubhuis. Jij en je tennispartner(s) moeten hiervoor fysiek in het clubhuis aanwezig zijn en jullie speelpassen door de computer halen. Jullie krijgen dan de eerst volgende vrije baan toegewezen. Je kunt dus niet online een baan reserveren.

Wordt mijn lidmaatschap automatisch verlengd?

Nee je lidmaatschap wordt niet automatisch verlengd. Als je wilt stoppen met tennis hoef je dus niks te doen. Was je vorig jaar lid en wil je weer spelen? Dan moet je je opnieuw aanmelden.

Kan ik een vriend, vriendin of familielid introduceren?

Ja, elke zaterdag en zondag kun je tussen 17.00 en 20.00 uur een vriend, vriendin of familielid introduceren voor een tarief van €20,- per introducé. Op andere momenten is introduceren niet mogelijk. Voor introduceren hoef je niet te reserveren, je kunt gewoon samen met je introducé naar de club komen. Wil je zeker weten of er die dag plek is? Bel dan even het clubhuis op: 020-6127098.

Ik wil graag tennisles volgen. Hoe regel ik dat?

De tennislessen op ons park worden verzorgd door tennisschool Tennis Op Maat. De tennislessen zijn uiteraard alleen toegankelijk voor onze leden. Je kunt dus geen tennisles volgen zonder lidmaatschap. Wil je je opgeven voor tennisles stuur dan een mail naar info@tennisopmaat.nl.

Is het winterlidmaatschap een totaal lidmaatschap?

Ja, je lidmaatschap is een totaal lidmaatschap. Je mag dus overdag, ‘s-avond en in het weekend komen spelen.